Η ΟΜΑΔΑ

Αστέριος Κουστούδης

Executive Chef

Ο ταλαντούχος Αστέριος Κουστούδης, είναι ο Executive Chef των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George. Βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, έχει ως φιλοσοφία τη λιτή κουζίνα, με έμφαση στην καλή ποιότητα των πρώτων υλών και την άριστη τεχνική με τελικό στόχο καθαρές γεύσεις και εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Έχοντας πολυετή εμπειρία στη μεσογειακή και ελληνική γαστρονομία, ο Αστέριος Κουστούδης έρχεται να δώσει μια σύγχρονη νότα στην κουζίνα των δυο πολυτελών ξενοδοχείων που αντανακλά τις γεύσεις κάθε εποχής.

Ο Αστέριος Κουστούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του σε σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα και παρακολούθησε σεμινάρια στο Παρίσι, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις μαγειρικές του ικανότητες εργαζόμενος σε κορυφαία εστιατόρια και ξενοδοχεία. Κάποια από αυτά είναι το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», το «Αγιολί» στο ξενοδοχείο Electra Palace της Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και το ξενοδοχείο Πεντελικόν, όπου και βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin για την ελληνική μεσογειακή κουζίνα του στο εστιατόριο «Vardis». Έχει συμβάλλει ενεργά στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας λαμβάνοντας μέρος σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς μαγειρικής κατακτώντας ανώτατες διακρίσεις.

Δημήτρης Μπούτσαλης

Chef de Cuisine

Ο Δημήτρης Μπούτσαλης είναι ο νέος Chef de Cuisine του εστιατορίου GB Roof Garden. Πρόκειται για μάγειρα με εξαιρετικές ικανότητες και πολυετή εμπειρία στην υψηλή γαστρονομία. Είναι ταλαντούχος,  δημιουργικός και δεν σταματά να δοκιμάζει διαφορετικές τεχνικές, υλικά και γεύσεις.

Γεννήθηκε στα Νιάτα Λακωνίας όπου και μεγάλωσε. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του πάνω στη μαγειρική τέχνη στην Αθήνα, συνέχισε στο Λονδίνο και έπειτα μαθήτευσε σε γνωστά εστιατόρια στη Γερμανία, την Ισπανία, την Αγγλία και το Βιετνάμ.

Έχει εργαστεί με εξελικτική πορεία σε εστιατόρια βραβευμένα από τον οδηγό Michelin όπως το εστιατόριο De Librije στην Ολλανδία και το διάσημο NOMA στην Κοπεγχάγη, που έχει βραβευτεί αρκετές φορές ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, καθώς επίσης και σε πολυτελή ξενοδοχεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μεταξύ αυτών το Ξενοδοχείο Electra Metropolis, το Amanzoe Resort στο Πόρτο Χέλι.

Ευάγγελος Ψωφίδης

Head Sommelier

Ο Ευάγγελος Ψωφίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Ηράκλειο Κρήτης και κατόπιν εργάστηκε σαν εκπαιδευόμενος σε μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων στην Αθήνα. Κατόπιν εργάστηκε στο εστιατόριο «48 The Restaurant».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εστιατόριο 48 ξεκίνησε τις σπουδές του πάνω στο κρασί και στα αποστάγματα φοιτώντας στον εκπαιδευτικό οργανισμό «Wines and Spirits Education Trust» όπου και αποφοίτησε με τον τίτλο «Advanced Certificate in Wines and Spirits» καθώς και με τον τίτλο του «Professional Certificate in Spirits». Το πάθος του για τα κρασιά και τα αποστάγματα τον οδήγησε στο να παρακολουθήσει σεμινάρια με αντικείμενο τα κρασιά της Βουργουνδίας από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου όπως η Serena Sutcliffe MW και ο David Peppercorn MW και σεμινάρια με θέμα τους κορυφαίους οίκους Σαμπάνιας από την κορυφαία παγκοσμίως στο είδος της Essi Avellan MW.

Από το 2006 εργάζεται για το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και από το 2009 ανέλαβε τη συντήρηση του Cellar καθώς και την δημιουργία και επιμέλεια της κάρτας κρασιών των εστιατορίων GB Roof Garden και GB Corner.

Στόχος του είναι, όπως ο ίδιος λέει, η απεικόνιση, στη λίστα κρασιών του ξενοδοχείου, των μεγαλύτερων οινοπαραγωγικών περιοχών του πλανήτη μέσα από τις επιλογές κρασιών που χαρακτηρίζουν και περιγράφουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά των περιοχών αυτών.


Εστιατόριο & Μπαρ GB Roof Garden

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία Βασιλέως Γεωργίου 1 ΑΑθήναGR

+302103330766 +302103228034 Hours of Operation

Hours of Operation
Κλείσιμο
  • Πρωϊνό 06:30 π.μ. - 11:00 π.μ.
  • Μεσημεριανό 13:00 μ.μ. - 18:00 μ.μ.
  • Δείπνο 18:00 μ.μ. - 02:00 π.μ.

Κοινή χρήση
Κλείσιμο