Back to top
Skip to main content
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ & ΜΠΑΡ GB ROOF GARDEN
Τηλέφωνο Κρατήσεων: +302103330766
GB Roof Garden Restaurant dusk

Αρνάκι στη γάστρα με γιαούρτι και πατάτες στο φούρνο με κρεμμύδι

#ΜένουμεΣπίτι

Υλικά για 4 άτομα

 

Για το αρνάκι 1,5-2 κ

  • 1 σπάλα από αρνάκι γάλακτος
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • ½ κεφάλι σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο        

Για την μαρινάδα

  • 300 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1-2 κλαδάκια δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας. Αλατοπιπερώνουμε το αρνί και στην συνέχεια το αλείφουμε με το μείγμα γιαούρτι. Μαρινάρουμε 24 ώρες σκεπασμένο στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια τα στρώνουμε στην γάστρα και προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό. Αφαιρούμε το μισό από το γιαούρτι πάνω από το κρέας και το τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά. Περιβρέχουμε με το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 160°C για 2,5-3 ώρες.

Ξεσκεπάζουμε, ανεβάζουμε στους 190°C και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Μαζεύουμε τα υγρά τις γάστρας σε ένα σκεύος, σιγοβράζουμε έως ότου δέσουν. Περιχύνουμε με την σάλτσα το αρνί, την ώρα που σερβίρουμε.

 

Για τις πατάτες

  • 500 γρ. πατάτες για φούρνο
  • 4 κρεμμύδια ξερά μεσαίου μεγέθους
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 1 κ.γλ. φρέσκια ρίγανη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 0,5 λ ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Κόβουμε λεπτές φέτες το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια του μαϊντανού. Τα μαραίνουμε σε ένα τηγάνι με 40 ml ελαιόλαδο και 50 γρ. βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 8-10΄. Αποσύρουμε και αφήνουμε στη άκρη.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε λεπτές φέτες πάχους (0,5 εκ.), προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη. Τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ και ανάμεσα προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομμάτια και λίγο από το μαγειρεμένο κρεμμύδι.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να στρώσουμε όλα τα υλικά. Περιβρέχουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ζωμό μέχρι να σκεπάσουμε τις πατάτες, σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170°C.

Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε στους 190°C μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε και πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Συγχρονίζουμε τα ψησίματα των δύο σκευών για να βγουν την ίδια στιγμή.

 

Καλή απόλαυση!

 

GB Roof Garden Restaurant Lunch

Σπανακόρυζο με αρακά και αγκινάρες

#ΜένουμεΣπίτι

Ο Executive Chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, Αστέριος Κουστούδης, προτείνει μια νηστίσιμη συνταγή της εβδομάδας που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα τις ημέρες που #μένουμεσπίτι.

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ σπανάκι φρέσκο
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 150 γρ . φρέσκο αρακά
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2-3  αγκινάρες
  • ½ φλ άνηθο, ψιλοκομμένο (ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια)
  • ½ φλ μαϊντανό, ψιλοκομμένο(ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια)
  • 120 μλ ελαιόλαδο
  • 10 τοματίνια βελανίδια κομμένα φέτες
  • χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βρέχουμε με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα φύλλα σπανάκι (κρατάμε και τα κοτσάνια τους) και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια, ξεχωρίζουμε το λευκό μέρος από το πράσινο και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα κοτσάνια από τα αρωματικά για 2'-3'. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαραθούν τα φύλλα και χάσουν τον όγκο τους. Κόβουμε τις αγκινάρες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στο σκεύος μαζί με το ρύζι και τον αρακά. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τα τοματίνια, ζεστό νερό το τριπλάσιο σε ποσότητα του ρυζιού, αλάτι, πιπέρι και σιγο-μαγειρεύουμε με σκεπασμένο καπάκι για 15΄ περίπου (το ρύζι να έχει σχεδόν βράσει). Προσθέτουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε προσεκτικά και συνεχίζουμε έως ότου βράσει το ρύζι 5-6΄ (αν χρειάζεται υγρά συμπληρώνουμε) .Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.

 

Kakavia

Κακαβιά

στο GB Roof Garden Restaurant 

Η λέξη Κακαβιά είναι αρχαιοελληνική και σημαίνει 'φαγητό που έχει μαγειρευτεί μέσα στον κάκαβο, ένα είδος χύτρας. 

Ένα γευστικό ταξίδι που επιθυμεί να σας προσφέρει ο Chef de Cuisine μας, με φρέσκα ψάρια από το βυθό στο πιάτο σας. 

 

Lenten Delights
Νηστίσιμα εδέσματα στο Winter Garden 

Απολαύστε μια αυθεντική συλλογή από Λουκουμάδες και Χαλβά για να συνοδεύσει το αγαπημένο σας ρόφημα ή ποτήρι κρασί. 

 

Το Winter Garden θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας.

Christmas Afternoon Tea Winter Garden
Afternoon Tea στο Winter Garden
Το Afternoon Tea του Winter Garden, το πλούσιο τσάι με ποικιλία συνοδευτικών πιάτων, γλυκών και αλμυρών, κρατά τις αγγλικές παραδόσεις και τις εμπλουτίζει με τη μαεστρία των pastry και executive chef του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Συνοδεύεται με γλυκές προτάσεις αλλά και ζεστά ή κρύα αλμυρά πιάτα, που θα ολοκληρώσουν γευστικά την ημέρα, διαμορφώνοντας ένα ιδανικό μενού με συνοδεία τσαγιού.

Το Afternoon Tea σας περιμένει καθημερινά στο Winter Garden, με απαράμιλλη γεύση και πλήθος ακαταμάχητων συνοδευτικών για να συντροφεύσει τις στιγμές σας, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Το Winter Garden θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας.
opera nights winter garden
Νύχτες όπερας στο Winter Garden

Απόλυτα εναρμονισμένες με την κλασική αίσθηση του ιστορικού Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και με το μαγευτικό περιβάλλον του lounge του, οι «Βραδιές Όπερας στο Winter Garden» ξεκινούν με ένα ντουέτο αποτελούμενο από μία σοπράνο κι έναν τενόρο.

Ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου, ο Νοέμβριος, είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στις διάσημες άριες που είχε μοναδικά ερμηνεύσει η Μαρία Κάλλας, ενώ ο Δεκέμβριος υποδέχεται τον χειμώνα μέσα απο κομψά ακούσματα και εορταστικούς χριστουγεννιάτικους ήχους. Αφεθείτε στο όμορφο και πολυτελές σκηνικό του Winter Garden και συνοδεύστε τη δική σας βραδιά Όπερας με τη σαμπάνια ή με το cocktail της επιλογής σας, μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο μενού, που δημιουργήθηκε για να συνοδεύσει τις ιδιαίτερες βραδιές.

 

Το Winter Garden θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας.

Jazzy Nights
Jazzy Τετάρτες στο Winter Garden

Κάθε Τετάρτη, απολαύστε ζωντανή Jazz μουσική μέσα στη ζεστή ατμόσφαιρα του Winter Garden και αφεθείτε σε μία διαχρονική ατμόσφαιρα υπο τους πιο κομψούς Jazz τόνους.

Επισκεφθείτε το κέντρο της πόλης και ζήστε απο κοντά μοναδικές live εμφανίσεις απο ένα ταλαντούχο τρίο Πιάνου, Κοντραμπάσου και Σαξόφωνου το οποίο σας συστήνει στους εξαίσιους τόνους του πιο διάσημου είδους μουσικής στον κόσμο, της Jazz. Με καταγωγή απο τη Νέα Ορλεάνη, οι τοπικοί αλλά και διεθνείς τόνοι ταξιδεύουν ανα τις ηπείρους και ανα τους αιώνες και συνθέτουν για εσάς το πιο ιδανικό περιβάλλον για ένα όμορφο απόγευμα στο Winter Garden.

 

Το Winter Garden θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας.