Back to top
Skip to main content
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ & ΜΠΑΡ GB ROOF GARDEN
Τηλέφωνο Κρατήσεων: +302103330766
Το ετησίως από το 2014, βραβευμένο από το περιοδικό Wine Spectator Εστιατόριο & Μπαρ GB Roof Garden, σερβίρει ένα ευφάνταστο μενού με βάση τη μεσογειακή διατροφή και τις νέες εφαρμογές των σύγχρονων τεχνικών στην υψηλή γαστρονομία. Επιπλέον, έχει βραβευτεί 3 συνεχείς φορές με the Toques d' Or από το Αθηνόραμα.

Στο μενού, οι γεύσεις ξεδιπλώνουν τη δημιουργική φαντασία και την πλούσια εμπειρία του βραβευμένου με Michelin Executive Chef, Αστέριου Κουστούδη, μαζί με τον Chef de Cuisine και τη δυναμική τους ομάδα, όπου συνθέτουν πιάτα που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον από την πρώτη γευστική δοκιμή έως και τη στιγμή του επιδορπίου, όπου εκεί τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο Pastry Chef του ξενοδοχείου, Αλέξανδρος Κούφας.
asterios
Αστέριος Κουστούδης
Ο ταλαντούχος Αστέριος Κουστούδης, είναι ο Executive Chef των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George. Βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, έχει ως φιλοσοφία τη λιτή κουζίνα, με έμφαση στην καλή ποιότητα των πρώτων υλών και την άριστη τεχνική με τελικό στόχο καθαρές γεύσεις και εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Έχοντας πολυετή εμπειρία στη μεσογειακή και ελληνική γαστρονομία, ο Αστέριος Κουστούδης έρχεται να δώσει μια σύγχρονη νότα στην κουζίνα των δυο πολυτελών ξενοδοχείων που αντανακλά τις γεύσεις κάθε εποχής.
nikos-liokas-is-the-new-chef-de-cuisine-of-gb-roof-garden-restaurant.jpg
Νίκος Λιόκας 

Ο Νίκος Λιόκας είναι ο νέος Chef de Cuisine του εστιατορίου GB Roof Garden. Πρόκειται για έναν ενθουσιώδη μάγειρα με εξαιρετικές ικανότητες και σημαντική πορεία στην υψηλή γαστρονομία. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του πάνω στη μαγειρική τέχνη στην Αθήνα και έκανε τα πρώτα του βήματα σε δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου όπως το Fera at Claridge's, το Davies and Brook by Daniel Hamm και το Hide αποκτώντας μεγάλη εμπειρία και γνώσεις. 


Tαλαντούχος και  δημιουργικός, ο Νίκος Λιόκας είναι ένας σεφ που δεν σταματά να εξελίσσεται δοκιμάζοντας διαφορετικές τεχνικές, υλικά και γεύσεις. Με βάση τη μεσογειακή κουζίνα έχει σχεδιάσει ένα «fine comfort» μενού για το GB Roof Garden με μια ευρεία παλέτα γνήσιων γεύσεων και κάθε πιάτο που δημιουργεί είναι ένα νοσταλγικό γευστικό ταξίδι. Κύρια χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του μενού του GB Roof Garden αποτελούν τα φρέσκα υλικά εποχής με έμφαση στα βιολογικά εγχώρια προϊόντα μικρών παραγωγών.

psofidis
Ευάγγελος Ψωφίδης
Ο Ευάγγελος Ψωφίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Ηράκλειο Κρήτης και κατόπιν εργάστηκε σαν εκπαιδευόμενος σε μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων στην Αθήνα. Κατόπιν εργάστηκε στο εστιατόριο «48 The Restaurant».

Από το 2006 εργάζεται για το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και από το 2009 ανέλαβε τη συντήρηση του Cellar καθώς και την δημιουργία και επιμέλεια της κάρτας κρασιών των εστιατορίων GB Roof Garden και GB Corner.
awards
Βραβεία & Διακρίσεις
Το GB Roof Garden Restaurant με Executive Chef τον χαρισματικό Αστέριο Κουστούδη απέσπασε ακόμη ένα Χρυσό Σκούφο για την Μοντέρνα Διεθνή Κουζίνα του, στην βράβευση Χρυσών Σκούφων 2020 από το Αθηνόραμα.

Επίσης, το εστιατόριο για έκτη συνεχόμενη χρονιά διακρίνεται για τη λίστα των κρασιών του από το Wine Spectator, ένα από τα δημοφιλέστερα περιοδικά κρασιού παγκοσμίως, αποσπώντας το σημαντικό βραβείο Best of Award of Excellence.